Hace 11 años | Por busaboys a google.com
Publicado hace 11 años por busaboys a google.com

El Parlamento Europeo (PE) exigió hoy de forma oficial al presidente francés, Nicolás Sarkozy, que "suspenda inmediatamente" su política de expulsiones de gitanos rumanos y búlgaros.

Comentarios

ILOVESAB

Els fets que han portat al govern de Sarkozy a deportar persones d'ètnia romí al seu país d'origen o les accions contra el poble gitano del govern Italià de Berlusconi són un reflex més de l'actual situació econòmica que de manera general està afectant a Europa, i que està provocant conseqüències socials i econòmiques a la ciutadania. El Poble Gitano, a més a més de patir aquesta conjuntura, probablement com a factor determinant encara que no únic, està patint una nova onada de xenofòbia.

La política de deportacions de Sarkozy contradiu el Tractat de la Unió Europea, que demana respecte per a totes les minories i ètnies. La Unió es fonamenta en els valors de respecte de la dignitat humana, llibertat, democràcia, igualtat, Estat de Dret i respecte dels drets humans, inclosos els drets de les persones pertanyents a minories (Tractat de la Unió Europea art. 2), qüestions que el govern gal, en la mevaa opinió, està clarament transgredint.

Amb aquestes accions el govern de Sarkozy ens retorna a l'època de persecució cap aquesta ètnia a més a més d'esdevenir una mesura inútil davant la problemàtica i davant el fet que el romanesos i búlgars tenen dret a entrar a França sense visat. Es tracta d'actituds que només fomenten l'estigmatització del poble romí en una retòrica sobre criminalitat que només serveix per a reforçar prejudicis i percepcions discriminatòries contra un grup discriminat ja a la UE.

A Catalunya l'actitud del Partit Popular i altres formacions d'ultradreta actuen amb irresponsabilitat quan utilitzen de manera la immigració com a instrument populista i electoralista. Posant en perill la convivència i el model d'integració català que cerca l'atenció a les persones en funció del seu perfil de necessitats, no del seu origen o de la seva raça.