Hace 8 años | Por Ratoncolorao a elespanol.com
Publicado hace 8 años por Ratoncolorao a elespanol.com

El hijo menor del expresident desvió fondos desde Andorra para promover la construcción de dos grandes rascacielos valorados en 92 millones de euros.

Comentarios

Fingolfin

#6 La noticia dice claramente que probablemente se trate de una manera de ocultarse un poco: En este caso, Oleguer Pujol optó por castellanizar su nombre y acortar su segundo apellido con la intención de no ser descubierto en una búsqueda de datos informática.

lorips

#10 Pobrete ,no entiendes nada. Será que no sabes de la prohibición española de tener un nombre en catalán. Sobre estas guarradas del fascismo español te puede asesorar@expertomilitar y hasta te podrá contar que es un ejemplo del amor de Franco a los catalufos . Y el primgenito es Jordi que cuando nació el régimen decidió que se llamara Jorge.

#6 Dice "problablemente" porque ya cuenta con que no sabéis lo de la prohibición a tener el nombre en catalán. Y así os las cuelan como quieren.

ur_quan_master

#15 La noticia: hay indicios de este patriota catalán, hijo de otro gran patriota ha estado evadiendo impuestos en paraísos fiscales (van dos).
La anécdota: aparece con su nombre castellanizado.
Tu sigue abundando en la anecdota, que algún tonto te seguirá. La cruda realidad es que CIU ha sido una asociación de malhechores más que un partido politico durante más de treinta años. La delegación del PP en Cataluña.

lorips

#17 De anécdota tiene poco: si no fue a catalanizar el nombre se quedó con la versión españolizada que le impuso el fascismo español. Como diría@Locodelacolina...passipelcatalanitzador de noms.

¿de verdad no sabéis que en el año 72 estaba prohibido poner un nombre en catalán? si es que la noticia os deja en ridículo a vosotros!

ur_quan_master

#18 Que ganas de quedar como un payaso tienes hoy, colega. lol lol lol lol

Kuttlas

#18 ¿Y pq hay personas llamadas Oleguer en España nacidos en los años 40, 50 y 60? y tampoco es que cuando se llegó la democracia la gente se haya vuelto loca con el nombre.

lorips

#20 ¿por qué habrán ido a cambiarlo? pues sí. Si no sabes que existía esa prohibición es que no sabes nada.

Locodelacolina

#21 Una cosa no quita la otra, hubo prohibición sí, ¿Que se cambió el nombre por el franquismo y no para evadir su fortuna? No.

lorips

#24 ¿como te deslogeas el clon y entras tu tan rápido? yo la vez que probe tuve que comprar otro ordenador!

Locodelacolina

#25 Tengo una vida analógica muy entretenida, quizás deberías probar tú también. ¿Según tú quien es mi clon? lol

D

#21 claro, y a Olegario no le dio tiempo en 40 años de cambiarse el nombre? al igual que su padre no encontró el momento de declarar sus cuentas andorranas en 30 años, verdad? menuda familia de despreocupaos eh! lol lol lol lol

lorips

#26 Como eres catalan y sabes mucho ya deberías saber porqué hay mucha gente que no se cambia el nombre. Si no lo sabes mañana mismo se lo puedes preguntar a cualquier mayor de 40 años y luego vienes y lo comentamos. Además, ¿que sabemos de las ideas de este señor? yo nada, no le conzco, vete a saber si es de los tuyos! Que su padre sea quien no significa que no pueda ser facha!

Locodelacolina

#18 Exacto amigoLoripsLorips, gracias por la pseudomención.

GOTO: #20 By the way.

D

#18 ¿El fascismo español también le obligaba a acortarse el segundo apellido?

D

#15 ¿invocando la carta de franco?

lorips

#29 1936 Prohibició governativa a Mallorca d'usar el català a les escoles i a la vida pública, sota la consigna «Si eres español, habla español», signada per Mateu Zaforteza Musoles.[39]
1938: el 5 d'abril es deroga l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, per la qual cosa el català deixa de ser oficial a Catalunya.[40]
Juan Merida és multat pel Delegat de Seguretat Interior i Ordre públic de Sevilla i la seva Província, per "la seva falta de patriotisme i descortesia en parlar en el dialecte català en el menjador de l'Hotel Itálica".[41]
En entrar a Lleida, les tropes franquistes tirotegen aquelles plaques del cementiri que estan escrites en català.
1939: Franco diu "La unitat nacional la volem absoluta, amb una sola llengua, el castellà i una sola personalitat, l'espanyola.". En conseqüència a aquesta política s'emprenen moltes accions com la derogació de l'Estatut de Catalunya, la lluita contra rètols, anuncis i papers en català, circulars sobre el català a l'escola, iniciant-se de la més dura minorització de la història contra el català.
Ordre del Ministerio de Educación Nacional espanyol on se suprimeix qualsevol ensenyament relacionat amb la cultura catalana. És abolit l'ensenyament de filologia catalana, història moderna de Catalunya, geografia de Catalunya, Dret Civil Català, història de l'art medieval català.[42]
A les fàbriques s'instal·len rètols on es prohibeix explícitament als obrers parlar en català.
L'Institut d'Estudis Catalans, ens normativitzador del català, es converteix en el Instituto de la Hispanidad de Barcelona.
La casa de Pompeu Fabra, normativitzador del català, del carrer de la Mercè de Barcelona és assaltada i la seva immensa biblioteca personal cremada enmig del carrer.
S'instal·là un gran rètol a la zona ocupada feia poc de la ciutat de Lleida: "Si ets patriota parla en espanyol".
4 de febrer les planxes d'edició i els romanents editorials del Diccionari General de la Llengua Catalana són destruïts per l'exèrcit espanyol.
16 de febrer: Es prohibeix per decret l'ús de la llengua catalana com a segona llengua.[43]
25 de febrer Ban de l'alcalde accidental d'Olot on prohibeix la presència del català en tots els àmbits.
4 de març Ban de l'alcalde de Mollet del Vallès on s'obliga a redactar en castellà tots els rètols escrits en català.
28 de març El Palau de la Música Catalana passa a dir-se Palacio de la Música.
31 de març L'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat acorda treure tots els indicadors dels carrers en català.
18 d'abril El governador civil de Tarragona Mateo Torres prohibeix els rètols en català als establiments i a la via pública.
3 de maig Ordre del comandant militar espanyol de Bellver de Cerdanya perquè desapareguin tots els rètols o anuncis "en llengua regional".
7 de maig El General en Cap de Catalunya multa a M. Casanovas Guillen amb 2.000 ptes per dirigir-li una instància en català.
20 de maig El comandant militar espanyol de Granollers dóna vuit dies de termini per substituir tots els rètols i anuncis del català al castellà.
27 de maig L'ajuntament de Lleida acorda que tots els seus serveis es facin en castellà.
7 de juny L'ajuntament de Breda obliga a canviar totes les plaques de retolació dels carrers del català al castellà.
16 de juny El comandament militar espanyol de Sant Hipòlit de Voltregà ordena que en 48 hores se substitueixin tots els rètols en català pel castellà.
24 de juny L'alcaldia d'Olot ordena tapar o esborrar tots els rètols públics en català.
9 d'agost Un ban de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat prohibeix parlar en català als funcionaris tant a dins com a fora dels edificis oficials.
10 d'agost És detingut el professor de la UAB Bel·larmí Rodríguez i Arias per fer classes en català.
7 de setembre El Centre Excursionista de Catalunya és obligat a traduir el seu nom al castellà.
17 d'octubre El cinema Euterpe de Sabadell és multat i clausurat durant quinze per haver parlat el seu director, Tomàs Pasarisas, en català.
28 d'octubre Carta del ministre espanyol de Governació, Ramón Serrano Suñer, enviada a tots els bisbes catalans per comunicar-los la nova normativa d'usos lingüístics en la comunicació de l'Església amb els feligresos "hasta tanto que el idioma español sea entendido por todos (lo que se logrará con una tenaz labor escolar)".[44]
25 de desembre La representació teatral d'Els Pastorets a la Garriga és obligada a fer-la en castellà.
1940 Circular sobre el "Uso del Idioma Nacional en todos los servicios públicos" per la qual es prohibeix el català. Ordre ministerial que prohibeix el català a les marques comercials. Prohibició del català al cinema.
1941 Els Jocs Florals de Barcelona queden prohibits i fins al 1970 se celebren en la clandestinitat.[37]
1944 Decret que aprova el nou Reglament notarial segons el qual necessàriament cal fer les escriptures en castellà.[35]
1945 Ordre ministerial que obliga a batejar els vaixells en castellà. Nueva ley de educación primaria que només deixa ensenyar en castellà.[35]
1947 Supeses les edicions de Marià Manent per ser en català.[35]
1948, 25 de desembre, la censura espanyola prohibix informar de la mort de Pompeu Fabra i no s'admeten les esqueles als periòdics.[35]
1952 Se segresta la revista Aplec. El governador de Barcelona, Felipe Acedo, els dius als editors: ¿Ústedes creen que hemos hecho la guerra para que el catalán vuelva a ser de uso público?[45]
1953 Es prohibix a València la revista Esclat per ser en català, tot i que acabà publicant-se clandestinament.[46][47]
Es prohibix l'edició d'una novel·la de Miquel Llor per ser en català.[47]
1955, 2 de setembre. Fase preliminar de la segregació del Bisbat de Lleida: el Decret de la Sagrada Congregació Consistorial Cesaraugustanae et aliarum agrega els municipis catalanoparlants de Mequinensa i Faió a l'arxidiòcesi de Saragossa. La segregació es completaria durant l'anomenada "transició democràtica". La persistència de l'episcopat espanyol, acompanyada de la passivitat i indiferència del poble i autoritats catalanes, va aconseguir trencar 800 anys d'homogeneitat del Bisbat de Lleida, separant la Franja de Ponent del seu territori històric i cultural i obligant-la a incorporar-se a un nou bisbat situat fora de l'àmbit cultural català.
1956 Reglament de presons: els presos tan sols poden parlar en castellà.[35]
1957 Al Registre Civil els noms només seran en castellà.
1961:
Nou Reglament de Telègrafs pel qual es prohibeix el català.[48]
La junta directiva de la Federació Catalana de Muntanyisme és destituïda per la Delegación de Educación Física y Deportes espanyols en assabentar-se que les seves assemblees es feien en català.

D

#31 ¿en 1936?

La leche... Si creo que entonces casi había una guerra en España .. ¿no?

¿has tenido que ir a documentarte por ahí porque te sentias perdido? JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA

¿y solo tienes hasta 1961? ¿es que no se hablaba catalán ya en esa fecha? roll

Te has creido que voy a confundir el bulo de perseguir el catalán con no favorecerlo.. como haceis interesadamente todos los catalufos pantumakers.

¿se prohibió el catalán?

NO.

Y lo diré cada vez que algún memo diga que franco prohibió el catalán.

m

#32 qué animal eres. Sólo lo prohibió en las escuelas, la administración y los lugares públicos. Vete a mi suegro, quecon 13 años pasó 48 horad en el cuartel de la Policía Nacional por llevar el programa de la excursión de su centro en catalán. Me avergüenza compartir estado con alguien como tú. La independencia es inevitable

D

#34 Claro.. y todos los libros y artículos, premios, placas y sobre todo... Que se sigue usando, no son una prueba de que NO se prohibió.

Tu suegro te engañó... Le pillarían de putas... Y se lo inventó para salir del paso... La excusa que todos creerían... lol lol lol lol lol lol lol lol

m

#35 ya, con 13 años, merluzo

D

#36 Yo también me inventaría cualquier excusa.. con 13 o con 10... lol lol lol lol lol lol lol

M

Ésta debe ser la "causa" para crear una embajada catalana en Panamá.

D

Me mondoooooooooooooooooo lol lol lol lol lol

Lo de Olegario me ha devuelto a mi infancia

asola33

A mi me lo españolizó Franco y no saqué ni un duro de beneficio.

D

Podría haberse puesto García, habría sido mas divertido lol

D

Veis como los que defraudan tienen todos nombres españolazos?

D

Que original...

lorips

Negativizo la noticia para ahorrar el ridículo al elespanol y a los graciosillos.

Y sí, Oleguer Pujol nació cuando estaba prohibido tener un nombre en catalán. Los de las gracietas mejor que calléis.

E

#9 y estaba prohibido también el Ferru- del segundo apellido, pobrecito, se lo tuvo que abreviar.

D

#9 Franco también obligaba a cambiar el segundo apellido?

Por cierto, Olegario se abrió la cuenta cuando tenía 5 añitos o como va eso?

D

#9 Invocaste a Pujol!!!!

D

No es un gran disfraz, la verdad sea dicha. Creo que más bien es una adaptación para evitar que le escriban el nombre de mil maneras distintas. Ya puestos a que se lo escriban mal, que sea siempre igual.