Hace 10 años | Por --379824-- a vilaweb.cat
Publicado hace 10 años por --379824-- a vilaweb.cat

El PP y Ciutadans no secundan una resolución contra el fascismo presentada por ICV-EUiA hoy en el Parlament.

Comentarios

lorips

¿,Algún sorprendido?

Robus

Esto debería enviarse al parlamento europeo.

Maelstrom



O miente Rivera o miente Vilaweb.

D

#9 me gustaría poder leer el acta en castellano, pero bueno... sigo sin tener nada claro.

Lo que buscaba era la noticia por otros medios en la que se dijera quien ha votado a favor, quien en contra y quien se ha abstanido.

#10 es lo que me parece... o se lo han inventado o nadie lo considera relevante.

rocacero

#10 Para mí que miente, son ya varias las coincidencias:
Il·legalitzar els partits feixistes

El ple del Parlament també ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP i C's, una resolució dedicada a la lluita contra el feixisme presentada per ICV-EUiA que demanava que la cambra instés el Govern a promoure totes les accions legals necessàries per procedir a la ili legal·lització dels grups feixistes, nazis, xenòfobs o homòfobs que utilitzen o propugnen la violència, i a reclamar al Govern de l’Estat que adopti aquesta mesura.

Així mateix, reclama al conseller d'Interior que presenti al Parlament un informe exhaustiu sobre la presència i activitats dels grups feixistes, nazis, xenòfobs o homòfobs a Catalunya i que els Mossos d'Esquadra els vigilin més.

Pel que fa a accions de justícia i de recuperació de la memòria democràtica en relació al feixisme, el Parlament de Catalunya insta el Govern a personar-se en la causa que impulsa la jutgessa argentina Maria Servini de Cubría, que investiga els crims de la dictadura franquista aportant-hi els casos de tots els ciutadans morts o represaliats pel règim del general Franco i a oferir el suport administratiu necessari als ciutadans i entitats que vulguin sumar-se a la querella.

També demana al Govern que es personi com a acusació en el procediment penal derivat de la querella criminal interposada per “l’Associació Altra Itàlia. Movimento per la sinistra a Barcelona”, i per Alfonso Cànovas i Anna Raya pels massius i cruels bombardejos que la denominada “Esquadra legionària Baleares”, enviada pel règim feixista italià de Mussolini en complicitat amb els rebels franquistes, va realitzar entre el 12 de febrer de 1937 i el 29 de gener de 1939 sobre moltes ciutats i pobles de Catalunya i en especial sobre la ciutat de Barcelona.

La cambra catalana ha rebutjat una altra proposta de resolució del PP que demanava condemnar de manera enèrgica tant l'assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid com la crema de banderes i de retrats del Rei. Una proposta que també demanava respecte als actes commemoratius del 12 d'octubre.

Fuente:http://www.llibertat.cat/2013/09/el-parlament-aprova-fixar-data-i-pregunta-a-la-consulta-abans-d-acabar-l-any-23230

D

#12 Me da a mí que ponerlo en catalan, ademas de poco práctico ( impide entender y opinar con claridad ) denota un caracter excluyente.

En fin. Lo mismo da porque no llegará a portada.

D

¡Ilegalización ya!

#14 Ho sento, el positiu ha sigut un errada (maleïda pantalla tàctil!)

O

Son los mismos que niegan que el pueblo pueda votar.

#14 Es un copypaste. Herramientas para traducir tienes las mismas que #12.

D

#16 yo soy el pueblo y a mi no me dejarán votar porque no estoy allí... con que ...

D

Me resulta curioso no encontrar nada sobre la noticia en otros medios ni siquiera en otros catalanes.

¿Alguien tendría la bondad de pegar algún link?

rocacero

#8 Por suerte la primerita de un auténtico mogollón de resoluciones aprobadas el viernes 27 de septiembre en el parlamento catalán.
http://www.ara.cat/politica/Resolucions-debat_de_politica_general_ARAFIL20130927_0005.pdf

En la propia página del parlament, en la sección 'altres resolucions aprovades' que resume como 'sobre la lluita contra el feixisme'
http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_format=D&p_id=141358465

shem

Personalmente una resolución que pide la ilegalización de partidos políticos me parece bastante reñida con el principio más básico de la democracia... pero será cosa mía, que debo ser un fascista.

Suigetsu

Lo raro hubiera si el SÍ. El PP es la herencia light del franquismo, y Ciutadans una Falange modernizada. No se van a tirar piedras contra su propio tejado.

D

¿Como van a condenar a sus propios padres?

M

Yep, ya llega el séptimo de caballería con los negativos

Gok4

Nada nuevo bajo el sol