Hace 11 años | Por locutus11 a circulobalear.com
Publicado hace 11 años por locutus11 a circulobalear.com

Debido a las amenazas recibidas por parte de grupos pancatalanistas para que el acto no se celebre el propietario de ha decidido cancelarlo. La revista TOC-TOC, está escrita en las modalidades lingüísticas de cada isla. Extracto de la carta remitida a la librería por endavant-OSAN "..Por eso les instamos a anular el acto programado en vuestra librería, y que este no se lleve a cabo por los motivos que acabamos de exponer y por el respeto a todas las personas que queremos seguir expresándonos en libertad y estimamos nuestra isla e identidad"

Comentarios

l

#2 Juzga tu mismo http://www.toc-toc.info/. En el enlace se remite el correo recibido por el dueño de la librería, lee antes de opinar.

lorips

Victimismo llorica sin límite: ¿dónde están las amenazas?

El rollo de los modos baleares es tan gracioso como patético: merece unas risas.

#3 Menuda nenaza o ganas de hacerse publicidad.¿por qué utiliza el castellano? cuando uno defiende una lengua lo primero que hace es usarla.

ikipol

#4 UTILIZARÁ MÁS O MENOS LO QUE LE SALGA DE LOS ****

D

#5 sí .. pero demuestra lo que demuestra.

ikipol

#8 NO HABLO DE LO QUE DEMUESTRE. HABLO DE LA LIBERTAD PARA EXPRESARSE EN LOS MEDIOS COMO LE DE LA GANA, SIN UN TALIBÁN MONONEURONAL DETRÁS

D

#10 tst .. sense cridar, noi!

ikipol

#19 ¿eing?

D

#22 si no m'entens, perquè em votes negatiu, capsigrany?

ikipol

#23 NO SÉ EXACTAMENTE LO QUE DICES, PERO TE RECUERDO ALMA DE CÁNTARO QUE EN MENÉAME SE SUELE ESCRIBIR EN CASTELLANO PARA QUE TODO EL MUNDO LO ENTIENDA. EL NEGATIVO DE AHORA ES PORQUE PARECE QUE NO TE HAS LEÍDO LAS CONDICIONES DE USO. BESITOS




HOYGAN

De todas formas sigue hablándome en ese tono, que me pones cachondo (digas lo que digas). Mmmmmm

D

#24 M'he llegit les condicions d'ús de meneame, i no parla enlloc de l'idioma a emprar en els comentaris.

També he mirat quan es recomana votar negatiu, i enlloc no hi ha tampoc res relacionat amb la llengua que s'empra en els comentaris.

Sí que ets hoygan, sí ...

ikipol

#25 Te quiero, te amo. Sigue, sigue... mmmmm te voy a votar positivo para no cortar el rollito este...

ikipol

#25 ¿Nos hacemos un trío con #27 ? Soy muy liberal y me va la disciplina inglesa que propone #27

lorips

#24 I les normes d'educació diuen que si escrius en majúscules estás cridant.

Negatiu per garrulejar a crits, ¿ets molt espanyol?

l

#2 #4 ¿No te parece esto suficiente amenaza?"Por eso les instamos a anular el acto programado en vuestra librería, y que este no se lleve a cabo por los motivos que acabamos de exponer y por el respeto a todas las personas que queremos seguir expresándonos en libertad y estimamos nuestra isla e identidad."
Desde luego han surtido efecto.
Las modalidades Baleares están reconocidas en nuestro estatuto autonómico, lo patético es que te burles de ellas :

" Article 35

Ensenyament de la llengua pròpia

La Comunitat Autònoma té competència exclusiva per a l'ensenyament de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, d'acord amb la tradició literària autòctona. Normalitzar-la serà un objectiu dels poders públics de la comunitat autònoma. Les modalitats insulars del català, de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, seran objecte d'estudi i protecció, sense perjudici de la unitat de la llengua."

lorips

#6 Nadie niega que el catalán (como el 100% de las lenguas) tenga dialectos y que los hablantes (el 100%) habla su dialecto y si tiene cultura también el estándar. Os hacéis pajas mentales españolistas con algo normal en todas las lenguas.

"Yo parl.lu barsaluní amb al meu para i la gramatica estandar no hu reconeix".

Este rollo sólo cuela con los ignorantes que sirven de carne de cañón al españolismo mas rancio.

l

#16 ¿Y quien lo niega?, por cierto, oficialmente se llaman modalidades, no dialectos.

Wir0s

#3 Puedes poner un link directo, llevo un rato buscando las "amenazas"

Eso si, la redacción en general, da pena:

"Bilingüe, huérfano de subvenciones y de mecenas. No somos Multinacional ni la OCB ni familia de MAM en tiempos de MAM No nos quieren demasiado –garantía razonable de que tiene en sus manos una publicación independiente, crítica, veraz- aunque sobretodo promotora de las letras y de potenciales talentos. Su suscripción, a través de nuestra web, mediante mail o teléfono (página 30, formulario subscripción e información publicitaria) le permitirá recibir esta revista puntualmente con el beneficio de interesantes ventajas. Estamos abiertos a críticas y sugerencias."

l

#14 #12 La noticia es la que es, puede o no interesaros la temática de la revista, pero es inconcebible que en pleno S XXI una librería haya sido amenazada por querer presentar una publicación. Podéis poner los negativos que os de la gana para que no suba a portada, allá vosotros con vuestra conciencia.

Wir0s

Me ha costado pero lo he encontrado...

"Des d'Endavant-OSAN els voldríem fer arribar unes paraules que creim i esperam que siguin del vostre interès.

En primer lloc els voldríem fer saber que ens ha arribat la informació del proper esdeveniment que està previst dur a terme a la vostra llibreria: la presentació de la revista Toc-Toc a càrrec del Círculo Balear.

La realització d'aquest esdeveniment al vostre local ens sorprèn i ens preocupa. Voldríem recordar-lis que el Círculo Balear és una entitat ultradretana, espanyolista i neofeixista que es caracteritza per la tensió i el mal estar que crea per allà on passa. Són incomptables tots els episodis de crispació que genera i totes les mostres de rebuig que ha rebut aquesta entitat i el seu líder, Jorge Campos (que abandonà un càrrec públic que li regalà J.R. Bauzà, considerant que les polítiques del govern són massa toves i permissives). Una organització extremista profundament anticatalanista i contrària a tot allò que tengui a veure amb la llibertat, la pluralitat, la tolerància, la memòria històrica, la cultura, la diversitat i la gent d'aquestes illes, etc.

És per això que ens sorprèn que una llibreria de barri i de renom com la vostra doni cabuda a aquests tipus d'actes i doni veu a aquesta entitat que renega de tots els valors que, pensam, defensau amb la vostra tasca a favor de la lectura i la cultura general. Sembla una broma de mal gust que sigui precisament a una llibreria on es faci un acte per presentar una revista escrita des de l'analfabetisme i la incultura (amb centenars de faltes d'ortografia i gramaticals) i que, a més, ofereix dades deliberadament manipulades, mentides i falsedats. Toc-Toc és una publicació que incita a l'odi, i que, en general, difon la crispació i la incultura.

Per això els instam a anul·lar l'acte programat a la vostra llibreria, i que aquest no es dugui a terme pels motius que acabam d'exposar i pel respecte a totes les persones que volem seguir expressant-nos en llibertat i estimam la nostra illa i identitat.

Moltes gràcies d'avançat per la vostra comprensió i per actuar en conseqüència.

Atentament,"

Un euro para quien encuentre las "amenazas"

Ahora si que si, voto errónea a falta de voto llorica.

l

#15 Lo de "Le instamos a anular el acto", ¿a que crees que se refiere?, desde luego ha dado resultado, porque la librería ha cancelado la presentación, y eso que lleva ya casi un año vendiendo las revistas.

lorips

#15 uuuuuuu, pedazo amenaza, es para echarse a temblar!! jajajajajajaja

¿Ha dado parte a la Benemérita para que le protejan las 24h?

j

Vaya, parece que los catalanes son tan fascistas y opresores como los españoles no catalanes.

¡¡Venga esos negativos!!

l

#7 No todos los catalanes, solo algunos sectores que atizan antes de preguntar; la mayoría de catalanes está encantado de que se promocione la riqueza de su lengua, en todas sus modalidades.

BobbyTables

#11 Que muchos roben no significa que sea bueno que tu robes. Esta noticia simplemente es simplemente un acto de publicidad, si hay mas ya sabes lo que tienes que hacer, para eso estan los votos.

tcantarellas

Ruego disculpas, he repetido el mensaje y no se como se borra. Me acabo de estrenar en "Menéame" y sólo pretendía corregir un error. Espero que los castellanoparlantes podais comprender el mallorquín (es fácil). Gracias.

tcantarellas

GREU ACTE DE CENSURA CULTURAL
Comunicat de s’Editor de Toc•Toc Balears

Aquest pròxim dijous sa publicació cultural d’àmbit autonòmic Toc•Toc tenia prevista sa seva presentació-aniversari a una prestigiosa llibreria de Palma. Gairebé 200 persones havien confirmat sa seva presència. Com a introductor a s’acte s’havia oferit Don Jorge Campos, president des Círcol Balear. En sentir es nom d’aquesta associació cultural ses alarmes des ja rovellat comissariat cultural han botat com un ressort per posar d’immediat en marxa es seus habituals mecanismes de coacció i propaganda anti-informativa. S’episodi ès molt greu i preocupant, perque en es fons estam parlant d’una virtual censura.
OCB, cert Lobby o Plataforma per la Independència dels Països Catalans i una entitat anomenada Endavant-OSAN (lligada al partit independentista català CPU) se posaren fa un parell de dies en contacte amb sa propietat de sa llibreria per fer-li sebre a través de subtils coaccions, que lo millor per a tots era suspendre s’acte cultural. Ès bo de dir que es ciutadà valent no ha de cedir an es xantatges, però també som capaços de comprendre que amb ses coses que donen de menjar no ès prudent jugar. Com a editor de Toc•Toc, no puc retraure res a sa llibreria en qüestió perquè consider que no té cap culpa. Sa jugada dets esmentats actors polítics resulta tan indigna que no me detindré en afegir-li cap qualificatiu més. Una cosa si: no se comprèn massa bé com això puga ocórrer en democràcia.
Sa modèstia de recursos d’una publicació com ès Toc•Toc feia molt aconsellable aprofitar sa logística i ressò mediàtic des Círcol Balear, es qual greu delicte mai perdonat per part de s’antic monopolitzador de ses polítiques monolingüístiques ha estat aconseguir seure davant es jutge es cadells de sa Kale-Borroka separatista (Maulets) amb es resultat d’una sentència condemnatòria que va derivar en sa seva dissolució. Això no lis perdonen, però es Círcol, com a damnificat per aquest acte de boicot contra sa lliure expressió, ja donarà ses seves raons i fera lo que trobi que haja de fer. Donant suport a sa tasca cultural de Toc•Toc, centrada principalment en conrar es camp literari balear i en sa difusió d’un millor coneixement de “ses modalitats” (teòricament emparades per s’article 35 de s’Estatut d’Autonomia de sa CAIB), es Círcol ha oferit com a solució cedir es seu local per s’acte, es mateix dia i a la mateixa hora. Atès a ses previsions, s’espera una gran afluència de públic amb sa compareixença confirmada de destacades personalitats del món social i intel•lectual. Entre altres, se llegirà es document d’adhesió des Premi Ramon Llull i Menció d’Honor de la Pau per l’UNESCO Don Llorenç Vidal Vidal.
Sa revista, que per primera vegada reuneix a autors de ses quatre illes en un registre estàndard degudament adequat as parlars baleàrics, té previst editar a finals d’any sa compilació de dos volums en narrativa i poesia amb es lliuraments d’uns premis literaris. Val dir que periòdicament sa publicació dispensa amb es màxim esment i rigor ses seves “Nocions de Casuística Ortogràfica Balear i Lingüística General”, cosa no gaire benvinguda per part de s’OCB i assimilats. Convé senyalar, per evitar qualsevol malentès, que encara i ser ferma partidària de recuperar es gentilici, absolutament lícit, de sa “llengua pròpia de Balears”, des de Toc•Toc (es quals continguts són bilingües) mai s’ha entrat a qüestionar cap unitat lingüística ni s’ha promogut cap línia secessionista en aquest aspecte.
En es seu avís, OSAN (partidària de s’independència dets anomenats “Països Catalans”) defineix sa publicació cultural Toc•Toc com com “una revista escrita des de l’analfabetisme i la incultura que ofereix dades manipulades, mentides i falsedats, que incita a l’odi i que difon la crispació i la incultura”. Però tal vegada, lo millor d’aquest avís per a navegants ès que s’organtizació política pancatalanista (concretament “Organització Socialista d’Alliberament Nacional”, Barcelona) “insta a anul•lar s’acte cultural programat” apel•lant (precisa i paradoxalment) a sa lliure expressió, l’amor a la nostra illa i identitat. Ès molt significatiu que abans de rebre qualsevol tipo de resposta acabin es seu ultimatum donant ses “gràcies per actuar en conseqüència”. Lo dit, tot una jugada (com a poc) indigna. De totes maneres, no som desagraïts, així que gràcies per sa publicitat gratuïta i per mostrar una vegada més es llautó.
Toni Cantarellas, editor (associat an es Sindicat de Periodistes de ses Illes Balears, SPIB)

tcantarellas

GREU ACTE DE CENSURA CULTURAL (GRAVE ACTO DE CENSURA)
Comunicat de s’Editor de Toc•Toc Balears

Aquest pròxim dijous sa publicació cultural d’àmbit autonòmic Toc•Toc tenia prevista sa seva presentació-aniversari a una prestigiosa llibreria de Palma. Gairebé 200 persones havien confirmat sa seva presència. Com a introductor a s’acte s’havia oferit Don Jorge Campos, president des Círcol Balear. En sentir es nom d’aquesta associació cultural ses alarmes des ja rovellat comissariat cultural han botat com un ressort per posar d’immediat en marxa es seus habituals mecanismes de coacció i propaganda anti-informativa. S’episodi ès molt greu i preocupant, perque en es fons estam parlant d’una virtual censura.
OCB, cert Lobby o Plataforma per la Independència dels Països Catalans i una entitat anomenada Endavant-OSAN (lligada al partit independentista català CPU) se posaren fa un parell de dies en contacte amb sa propietat de sa llibreria per fer-li sebre a través de subtils coaccions, que lo millor per a tots era suspendre s’acte cultural. Ès bo de dir que es ciutadà valent no ha de cedir an es xantatges, però també som capaços de comprendre que amb ses coses que donen de menjar no ès prudent jugar. Com a editor de Toc•Toc, no puc retraure res a sa llibreria en qüestió perquè consider que no té cap culpa. Sa jugada dets esmentats actors polítics resulta tan indigna que no me detindré en afegir-li cap qualificatiu més. Una cosa si: no se comprèn massa bé com això puga ocórrer en democràcia.
Sa modèstia de recursos d’una publicació com ès Toc•Toc, de gran implantació a Menorca, feia molt aconsellable aprofitar sa logística i ressò mediàtic des Círcol Balear, es qual greu delicte mai perdonat per part de s’antic monopolitzador de ses polítiques monolingüístiques ha estat aconseguir seure davant es jutge es cadells de sa Kale-Borroka separatista (Maulets) amb es resultat d’una sentència condemnatòria que va derivar en sa seva dissolució. Això no lis perdonen, però es Círcol, com a damnificat per aquest acte de boicot contra sa lliure expressió, ja donarà ses seves raons i fera lo que trobi que haja de fer. Donant suport a sa tasca cultural de Toc•Toc, centrada principalment en conrar es camp literari balear i en sa difusió d’un millor coneixement de “ses modalitats” (teòricament emparades per s’article 35 de s’Estatut d’Autonomia de sa CAIB), es Círcol ha oferit com a solució cedir es seu local per s’acte, es mateix dia i a la mateixa hora. Atès a ses previsions, s’espera una gran afluència de públic amb sa compareixença confirmada de destacades personalitats del món social i intel•lectual. Entre altres, se llegirà es document d’adhesió des Premi Ramon Llull i Menció d’Honor de la Pau per l’UNESCO Don Llorenç Vidal Vidal.
Sa revista, que per primera vegada reuneix a autors de ses quatre illes en un registre estàndard degudament adequat as parlars baleàrics, té previst editar a finals d’any sa compilació de dos volums en narrativa i poesia amb es lliuraments d’uns premis literaris. Val dir que periòdicament sa publicació dispensa amb es màxim esment i rigor ses seves “Nocions de Casuística Ortogràfica Balear i Lingüística General”, cosa no gaire benvinguda per part de s’OCB i assimilats. Convé senyalar, per evitar qualsevol malentès, que encara i ser ferma partidària de recuperar es gentilici, absolutament lícit, de sa “llengua pròpia de Balears”, des de Toc•Toc (es quals continguts són bilingües) mai s’ha entrat a qüestionar cap unitat lingüística ni s’ha promogut cap línia secessionista en aquest aspecte.
En es seu avís, OSAN (partidària de s’independència dets anomenats “Països Catalans”) defineix sa publicació cultural Toc•Toc com com “una revista escrita des de l’analfabetisme i la incultura que ofereix dades manipulades, mentides i falsedats, que incita a l’odi i que difon la crispació i la incultura”. Però tal vegada, lo millor d’aquest avís per a navegants ès que s’organtizació política pancatalanista (concretament “Organització Socialista d’Alliberament Nacional”, Barcelona) “insta a anul•lar s’acte cultural programat” apel•lant (precisa i paradoxalment) a sa lliure expressió, l’amor a la nostra illa i identitat. Ès molt significatiu que abans de rebre qualsevol tipo de resposta acabin es seu ultimatum donant ses “gràcies per actuar en conseqüència”. Lo dit, tot una jugada (com a poc) indigna. De totes maneres, no som desagraïts, així que gràcies per sa publicitat gratuïta i per mostrar una vegada més es llautó.
Toni Cantarellas, editor (associat an es Sindicat de Periodistes de ses Illes Balears, SPIB)

BobbyTables

Si te han amenazado denuncia y luego saca la noticia con los culpables, asi de simple. Esto es solo propaganda sin mas.

l

#9 ¿Podemos aplicar el mismo tratamiento a todas las notícias que salen en menéame?, ¿Cuantas de ellas son portadas antes incluso de comprobar su veracidad?

l

Dicha revista respeta la normativa lingüistica actual, adaptándose a cada una de las modalidades existentes y reconocidas en el Estatuto de las islas Baleares.