EDICIóN GENERAL

El arrebato en castellano de Mélenchon a una pregunta de la BBC: “¡El inglés es imperialista!”

{0x1f648} {0x1f649} {0x1f64a} Efectivament, la llengua i cultura anglosaxona exerceixen una clara funció imperialista i donen un gran avantatge als anglosaxons.

Després del Brexit la Unió Europea ha d'incentivar l'ús d'una llengua fàcil, com ara la Interlingua, que pràcticament no cal estudiar per entendre-la.

A més de bandejar la llengua anglesa, també cal que bandegem els productes culturals anglosaxons -pel·lícules, sèries, música- i obrir-nos als productes culturals eslaus, món desconegut al sud d'Europa.

Ja és hora d'aliar-nos amb els russos. És el moment que les televisions públiques europees s'omplin amb pel·lícules i sèries russes, poloneses, ucraïneses....
#54 "És el moment que les televisions públiques europees s'omplin amb pel·lícules i sèries russes, poloneses, ucraïneses.... "
www.youtube.com/watch?v=2Z4m4lnjxkY :troll: :troll: :troll:
#54 " la llengua i cultura anglosaxona exerceixen una clara funció imperialista"
Tú también utilizas la lengua con una función política, supeditando a la misma el valor intrínseco de la lengua, que es la comunicación.
#120 {0x1f648} {0x1f649} {0x1f64a} Crec sincerament que no ho faig: parlo la llengua que es parla al meu entorn amb total naturalitat, llengua oficial.

Però quant a tu tinc dubtes: em critiques perquè no utilitzo la teva llengua. En fer-lo vols imposar el teu estil de vida i ideologia: fas política.

La prova que tu sí fas política amb la llengua i jo no, és que jo no et dic en quina llengua has d'escriure, tu .
#120 De hecho, ella lo hace de un modo deliberado. Luego su imperialismo lingüistico no es falta de cultura, es decisión objetiva.
#54 Solo por curiosidad: ¿porqué tendríamos que dejar de ver películas estadounidenses o musicales de Broadway porque los ingleses salgan de la UE?
#327 {0x1f64d} Perquè empobreixen la nostra ment extraordinàriament. També perquè qualsevol producte cultural porta la ideologia del que l'ha creat.

És evident que a les pel·lícules nord-americanes es mostren costums i ideologies polítiques pròpies d'un govern molt neo-liberal.

No es tracta de prohibir...sinó d'obrir la nostra ment a altres cultures. Potser als del sud d'Europa el nord ens queda molt lluny...però Polònia, Letònia, Finlàndia comprenen molt millor la cultura eslava.

És hora d'aliar-nos amb els russos i estendre les fronteres de la UE fins a la Xina.
#54 Y, por cierto, otras no sé, pero TVE emite un chorro de películas alemanas los sábados y domingos por la tarde.
#328 {0x1f64d} No ho sabia. I russes? I ucraïneses? I poloneses? I xineses?...

De tota manera jo mai no veig TVE...de fet l'he esborrada del dial de la meva tele.

menéame